torstai 23. heinäkuuta 2015

Rullia..

Lupasin jo yli viikko sitten laittaa kuvia siitä päivästä kun lähdetään siskon pojan synttäreille.
Niin ja hiuksista ja mekosta lupasin kuvaa just tässä yhteydessä.

Juhlat olivat sellaiset, kuin 2v juhlien pitääkin olla. Sopivan simppeli, mutta herkullinen tarjoilu ja sopivan vähän ihmisiä; vain ne läheisimmät. Lapsen ehdoilla, ihkua!

Blogiin mä en saanut mielestäni siitä päivästä mitään irti, ainakaan tarpeeksi, koska ei pikkuherraa tietenkään nettiin esille laiteta iliman luppaa. :) ja ei jotenkin itselläkään ole ollut kirjoitusoloa koko viikkoon.. Se menee nääs niin, että ensin kirjoitetaan blogia liian väsyneenä, ja sitten sitä hävetään maan kolossa viikko tai hieman yli.

Ja mä söin kakkua ihan hirveesti ja laitoin juhlan kunniaksi oikein rullat päähän!


Olen aikoinaan opiskellut hiusalan perustutkinnon ja siihen lisäksi joitain kauneuteen liittyviä kursseja käynyt, siitä on hyötyä kyllä, melkeinpä vain itselle nykyään, koska en ole niin innostunut pitämään harmaan talouden kotikampaamoa. Mulla nyt kuitenkin on ollut ihan kokopäivätöitä, vaikkakin määräaikaisia, kasvatuksen parissa (paitsi nyt koska masusalaisuus)...niin ei vain ehdi, eikä ees jaksa.

Olen tässä lapsi-ja perhetyön tutkintoon valmistuttuani 2012, ja sitä ennen ehtinyt olemaan vaikka kuka ja vaikka missä roolissa/ työympäristössä. Jo sitä ennen. Ei mua kaikki edes usko, jos alan oikein kertomaan, että missä on tullut seilattua; lapsi-ja perhetyötä, nuokkaria, leirejä, päiväkotii, eskarii...myyntiä, hiuksia, meikkejä, kauneutta, yrittäjyyttä, herra toimitusjohtajuutta.... Ja työttömyyttä! On sekin läpikäyty! Niin monia ympäristöjä, ihmisiä, tilanteita ja kokemuksia, että olen varmaan itsekin unohtanut yli puolet.

Elämää mä oon ainakin nähnyt, niin hyvässä kuin pahassa. Siksi mä olen kasvattanut itseni näkemään elämässä tärkeimmät asiat, enkä oikein tuomitsekaan ketään valinnoistaan, ne ei kuulu mulle.
 Ja harvoin mun kuulee puhuvan tai tuovan esille jotain menneisyyden asioita, olisihan niitä tosi kurjiakin, mutta mitä niillä huomiota hakemaan. En mä halua, että mut tunnetaan huonojen kokemusten kautta/että leimaannun niihin. Sitäpaitsi en mä elä menneisyydessä, koska nyt on nyt, ja jotakin varten tämäkin päivä on.

Paitsi sitten kun on läheisiä paikalla, silloin mäkätän monet samatkin asiat useaan kertaan. Heh. Tykkään teistä. <3

Nykyään kai olen se kuuntelija, enemmänkin. Niin ja aika kärttyinen, usein.Nyt olen raskaana alkanut kääntämään sosiaalisuuttani sisäänpäin. Kai me sitten masusalaisuuden kanssa jotain tärkeää rakennetaan. :) En myöskään tällä hetkellä olisi missään sosiaalisessa tilanteessa tutustumassa uusiin ihmisiin, "ei raskaana" taas tuollaiset tapahtumat ovat ihan mua varten.

Ainiin ja hei oon mä kaikkien myyntikurssien sun muun lisäksi vielä silloin teininä käynyt talouskoulun! Mun pitäisi siis olla hyvä vaimo! :D Siinä mä en ehkä aina ole se ihanin, mutta jaksan yrittää, ainakin välillä, hiukan. :)

Mutta voi kauhee kun tota tekstiä tuli. Sorry, toiv hyppäsit yli jos silmä puutui. ;) Mä siis vaan sillä hiusalan tutkinnolla olin viittaamassa siihen, että ihan kyllä osaan laittaa hiuksia, vaikkakin olen unohtanut paljon ja olen päivitystä vailla, mutta tälleen seuraavanlaisesti "vähän sinne päin" laitan omani. Ei se mitään salatiedettä kuitenkaan ole.

Loin lausehirviön, hui.

Ammattitaitoa toki tarvitaan hiusalalla ja paljon, ei sinne siis vaan mennä ja aleta leikkaamaan sitä tukkaa! Sillä alalla, niinkuin muissakin, tarvitaan tosi monta taitoa. Multa on joskus kampaaja-aikoina kysytty, että miten mä voin olla väsynyt, vaikka olen "vaan leikannut tukkaa.." Enpä jaksanut edes alkaa selittää, että mitä muuta sinä päivänä on tapahtunut/kuinka monta roolia olen läpikäynyt. Menin siis vain parvekkeelle ja olin siellä hetken punainen.

Aloitetaan siis kihartuminen:


Ensin laitan jo lähes kuiviin hiuksiin jätettävän hoitoaineen ja sitten muotovaahdon. En käytä mitään vahvoja muotoilutuotteita, koska mun hiukset kihartuvat helposti, ovat siis taipuisat. Herään joskus toinen puoli päästä enkelin kiharalla ja toinen puoli suorana. Nättiä. Niin.

Suorempaan, lasimaisempaan hiuslaatuun tarvitset pikkasen kovemmat tuotteetkin sitten. :) Kokeilemalla useesti löytyy se oikea. Niin, tai kysy ammattilaiselta. Kampausnesteet on nykyään myös tosi hyviä.

Hiusten selvittämiseen ja föönaamiseen käytän luonnonharjaksista pidennysharjaa. Omat hiukset mulla on, mutta musta pidennysharja on paras. Se on hellä hiukselle ja sillä saa takut pehmeästi selvitettyä. Plus vielä käyttöikä, tää harja on ollut mulla jo kuusi vuotta. Pesun se toki tarvitsee säännöllisesti!

Alla pari kuvaa suorina/melkein kuivina. Näiden kuvien jälkeen kuivasin hiukset kokonaan. Jos rullaat lämpörullat kosteisiin hiuksiin, niin voi jäädä rumia/hassuja painaumia tyveen, eikä latva kiharru kunnolla.Moni tykkää kihartaa raudoilla, mä taas vannon lämpörullien nimeen. Laitan ne lämpeämään kuivausvaiheessa. Aloitan rullaamisen pääliosasta ja etenen alas, rullakokoja vaihdellen. Osiot harjaan ennen rullaamista luottoharjalla. Nyt laitoin ihan muutamalla rullalla, isoja osioita. Päälle kaksi rullaa taaksepäin rullattuna, ja sivuille/taakse rullat pystysuoraan ja osiot voi pyöritellä eri suuntiin rullalle..Tulee sellainen nykyaikaisemman näköinen, korkkiruuvimainen kihara, eikä kasari. ;)

Otin muutaman kuvan rullauksesta.
Ja näin nättinä sitä ollaan rullat päässä:Rullat päässä on aina niin HOT!

Tää on muuten hyvä rullaus lyhyempäänkin hiukseen; kihara aina lyhentää hieman hiusta, pystyyn rullattu alaosa "säästää" pituutta.

Kun rullat ovat jäähtyneet, otan ne pois yksi kerrallaan, aloitan alhaalta. Kun poistan rullan, niin harjalla tupeeraan osion varovaisesti, aloittaen tyvestä. Painavampi hius tarvitsee tiheäpiikisen kamman/voimakkaamman tupeerauksen. Ainakin tyveen.

Käytän myös itse tässä kampaa, jos haluan dramaattisemman/kestävämmän lopputuloksen. Kokeile kevyttä tupeerausta varovaisesti latvaan, edeten tyvestä, jotta näet, mitä sun hius tekee. Se saattaa myös suoristua tästä, ole siis hellä. :)

Lakan suihkin tyveen osion alapuolelta.
Pituuden ja latvan suihkin lakalla myös, ja puristelen kiharaa kevyesti.

Lakka saa olla tujua, mutta kannattaa valita se helposti pois harjautuva. Hiukset on kuitenkin jo olleet kovilla kun niitä on lämmöllä käsitelty. Itse olen käsittelyistä huolimatta saanut pitkät hiukset hoitoaineilla ja vähäisellä mekaanisella rasituksella.

Erottele, muotoile, asettele. KOKEILE! :) jos menee piloille, niin harjaa ja kiinnitä hiukset toispuoleisesti, epäsymmetrisesti pinneillä, hieno! :) Lopuksi voi olla vielä hyvä suihkuttaa tyveen lakkaa pää väärinpäin. Ja käydä läpi lakalla pituudet ja latvat. Sellainen nopea "yleis suihkaus" siis koko päähän.

Asettele jakaus ja siinä se on. Kiharan kestävyyden vuoksi olisi hyvä lisätä uusi lakkakerros vielä ennen kun starttaat ovesta ja korkkarit on katossa jne. varo kuitenkin liikaa lakkaa; lopputulos voi olla koppurainen, pyri pehmeyteen, älä suihki läheltä. Mur.

Sitten kuvia valmiista kikkaroista, en osannut taaskaan päättää minkä kuvan laitan, mulla on sitäpaitsi hiukan huono näkö, sorry. :DKävin vielä varastamassa itseltäni facesta paremman kuvan koko luukista. Kännykuva, mutta sillä mennään.
Ainiin hei, ja päivän kukka! 

Mamma, eli isän äiti oli poiminut synttärisankarille kauniin kimpun omalta pihaltaan. <3 
Tää oli tällainen hullu ja uneton yöpäivitys. Kiitos ja anteeksi siitä. :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi, miten hyvältä oot voinu näyttää raskaanakin. :) T. Ex-naapuri (huonekaveri) :D

    VastaaPoista