perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kodin tunnelmaa ja pientä detaljii ;)Heippa vaan ja ihanaa perjantaita kaikille. <3


Tänään on varmaankin se hiljainen perjantai, tuntuu, että sekä päivä, että luonto ja jopa mieli ovat hiljaa. Shhh! :) Nukuin todella pitkään, ja olisin nukkunut vieläkin ellei masusalaisuus olisi potkinut mua hereille.

Nyt, kun olen päässyt edes hiukan käyntiin, olen tässä vaan siivoillut ja ihmetellyt.. Ai niin ja tänään on taas sellainen kummallinen päivä, kun soi joululaulut päässä! :O Mistä näitä tulee?! Niin siis että oon mä joululaulujakin jo tänään laulanut.

Ja mä aattelin jakaa muidenkin kanssa tätä meidän kodin hiljaista, rauhallista tunnelmaa. Laitoin tänään kynttilänkin palamaan!


Kodin sisustus, ainakin meillä, on sellainen asia joka elää aina. Vähän niinkuin me ihmisetkin, jatkuvan muutoksen alla, ihan huomaamattakin. :)

Mulla itsellä ei koskaan ole ollut tarvetta juosta sisustustrendien, eikä oikein muidenkaan trendien perässä, vaan valitsen aina sitä, mikä on mun mielestä juuri sillä hetkellä kaunista ja mistä tulee se kuuluisa hyvä fiilis! 

Tärkeänä asiana sisustuksessa olen pitänyt aina sitä, että otat mitkä tahansa kaksi esinettä sun kodista käteen, niin ne jollain tavalla sopivat yhteen, siitä syntyy se ihku habitus! Mutta se on mun juttu, sulla on varmasti joku muu hyvä keino. Onhan ristiriitaisuudetkin vallan hienoja!

Tunnelma, mielikuva, mikä lie se onkaan joka vie eteenpäin, vaikka aina kuvittelenkin olevani niin jalat maassa-ja järkityyppiä, niin kai mä sitten oon suuri hippi, sateenkaaret ja kaikki. Niin monessa asiassa nämä asiat just merkkaa. Sellasissa ihan oikeesti tärkeissäkin asioissa, ettei vaan materia- ja sisustushömpässä. :)

Eilen mä laitoinkin siitä seinästä, meidän koti on menneen kesän aikana kokenut muutosta enemmänkin. Osa vanhaa sai kuitenkin jäädä. Meillä ei siis ole mikään erityisen hieno asunto, vaan ihan vuokrakaksio Turussa. Mutta on tää rakas! Kaikki pian näkemäsi on toteutettu fiksulla pikkubudjetilla, hankittu harkiten ja kerätty ajanmittaan. Me ollaan koitettu myös tehdä niin, että aina heitetään turhat roinat pois. Jos et ole vuoteen käyttänyt tai kaivannut ko. tavaraa, lahjoita tai heitä menemään. Mä nautin avaruudesta ja tilan tunnusta, moni taas saattaisi kokea meidän kodin liiankin "kliiniksi". 

Mut sitten niihin kuviin!

Aloitan olohuoneesta, siellä me eniten oleskellaan, joten tunnelma on tärkeä. Olohuoneessa meillä on myös kaksi sohvaa ja rahi, niin on mukava ystävien kanssa juoda kaffetta tai vaikka istuskella iltaa. :)
Iltaisin meillä yleensä palaakin vain jalkalamppu ja kynttilöitä. Päivisin ei näin kesällä ainakaan niin valoa tarvitsekaan. Ja itse olen sellainen hämärässä hiippailija, ettei tule päivisinkään kattovaloja pahemmin sytyteltyä. Sellainen moderni kattokruunu pitäis kyllä joskus hommata, sopeis aika kivasti, eikö vaan? :)


Hieman eri valaistuksia. Aika hämärä asunto meillä on, vaikka välillä tulvahtaakin jänniä kauniita valoja sisään. Oksaseinään heijastuu metsästä oksien heiluvat varjot, ja muutenkin tunnelma on valojen ja varjojen osalta välillä aika jännittävä. :)Niin ja se oksaseinä, vielä kerran <3Oksaseinälle valkoisen kaapin päälle olen asettanut pienen hääkuvavihkosen, kuvat vaihtuu siinä kivasti. Tuo saatiin kummitädiltä silloin häiden jälkeen, vuonna -09.

Niin ja asuuhan meillä seinällä myös tällainen valkoiseksi tuunattu oksa. Se kerran pimeänä yönä haettiin Turun puskista, kun oltiin muuten vaan ajelulla. Se on siis ihan akryyliväreillä maalattu ja blingiä liimailtu sinne tänne kimaltelemaan.Ja vastapäätä oksaa on tuollainen ikkunapeili, tilasin sen alkukesästä. Pikkusiskon mielestä se on niinkuin lapsuuden kodin ulkohuussin ikkuna, mut kivaa hei! Eiks siinä ulkohuussissa pitäis olla aina semmosta omaa tunnelmaa, niinku kärpäsiä ja kaikkee..
 ( Tilailin sen tuolta..https://www.vekenkaluste.fi/peili-ikkunakehys-40x90-cm-antiikinvalkoinen )Pari kuvaa vielä peilistä seinällä...                                

Seuraavaksi muutama kuva olohuoneen sisustusesineistä...

Olen pitänyt koruja ihan esillä, osana sisustusta.

Välillä on ihanaa ostaa ITSELLEEN ruusuja, tai muita kauniita kukkia. Ihan ruokakaupoista niitä saa välillä tooosi edullisesti.  Sitten voi unohtaa, että keneltä ne oli ja luulla saaneensa ne lahjaksi. <3
Ja vielä keittiö...


Makkariin ei nyt mennäkään, koska se on AINA kesken. :D Ehkä se pian kuitenkin olis valmis. ;)

Ensimmäiseen pariin vuoteen en voinut sietää keittiön lattiaa, mutta olemme nyt tehneet sovun ja kaikkeen tottuu. 

Keittiössä olen antanut periksi sen suhteen, että vanhasta ei saa uutta, ja olenkin koittanut mennä sisustuksessakin keittiön säännöillä. 

Onneksi kaapin ovet ovat kuitenkin valkoiset. Talokin on vanha, ja wanha on hienoa, etenkin jos sen kirjoittaa kaksoisveellä.

Ihminen on oikeesti niiiin paras huijaamaan itseään! <3 Love it! <3Lyhyt ei nyt saanut kynttilöitä suoraan, sorry.Yllä oleva taulu ja alla oleva itse tuunattu naulakko ovat seuranneet mukana ihan sieltä ensimmäisestä yhteisestä kodista saakka.

Ainiin, keittiön pöytä ja tuolit ovat myös jo vaihdon tarpeessa, haaveissa olisi sellainen valkoinen, kuuden istuttava pöytä. Olisi kivaa kokkailla ystävillekin ruokaa, kun kaikki mahtuisivat kunnolla istumaan.
Sellainen vanhasta ovesta tehty pöytä olisi myös hieno, mutta kyllä tälläkin pärjää. Ehkä sitten joskus. :)
Tuolit voisivat olla vaikka erilaisia, kunhan sopivat yhteen. Mulla on muuten myös joku ihmeen fiksaatio vanhoihin tuoleihin, niistä voisin kirjotella joskus erikseen, fetissinsä kullakin. Erityisen suojelun alla on vanha pinnatuoli, jonka Mölli jo aikoi viskata roskiin. EI!

Nämä kalusteet olen myös joskus tuhdannut tummanharmaaksi, väri vaan valitettavasti sinertää hieman liikaa, ainakin kun auringonvalo osuu niihin. Mut ne on semmoset! Tuo valkoinen liina toi mut lähemmäksi pöytähaaveita, se on ihan metritavaraa Etolasta, tabletit taas ikeasta.Sisustusesineitä vielä..


Eteisestä löytyi morsiuslaukku ja ooppelin avaimet.. Mikäpäs siinä. Heh.


Niin ja tämä tässä on Musta rakastaja. Naapurin kissa. Tulee avoimesta ovesta sisälle tervehtimättä, kiertää asunnon ja menee taas menojaan.


Tuosta pääsee patiolle, sinne olen änkenyt ihan kauheesti kukkia. Tykkään siis niistäkin kovin. Mä voisin vaikka seuraavaksi laittaa meidän pikku patiosta kuvia ja jotain juttua. Se on kuin pieni lisähuone kesäisin.Ja niin tulikin sitten ilta, vaikka juurihan vielä oli iltapäivä.
Marketta tuli käymään kahvilla.
Tässä on meistä kuvakin:
Postauskin alkaa olemaan jo valmis, täähän on tosi kivaa tehdä päivän mittaan.
Nyt sitten vain odottelen Mölliä kotiin,

Toivottelen sulle ihanat viikonloput ! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti