sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pieni ruukkupuutarha patiolla

Lupasin jo aiemmin, että laitan tuota pation kukintaa..

Nyt tulee siis kuvapläjäys alkukesältä, muodikkaasti myöhässä!

Meidän pikku patio muuttuu kesäisin lisähuoneeksi, siellä on ihana viettää aikaa vieraidenkin kanssa, tai vain seurata metsän elämää tee-/kaffekupposen kanssa. Kesäöinä sytyttelen kynttilöitä ja haistelen yrttien, mm. mintun tuoksua.

Meillä oli joskus asunto vanhassa, ihanassa, valkoisessa puutalossa. Ja siellä meillä oli iso terassi.. Kaipaan sinne edelleen välillä. Ehkä se terassi juuri aiheutti mulle tällaisen lisähuone-fiksaation.Tämän kesän kauniin toteutuksen sain syntymäpäivälahjaksi äidiltäni, hän on taitava istutuksissa.

Mulla oli toiveena, että äiti toteuttaisi istutukset aivan vapaalla kädellä, en saanut siis edes kurkata ennen kuin oli valmista! Kivaa!

Eli ei siis vain ja ainoastaan valkoista kukkaa, mistä mä olen pation istutuksissa aina pitänyt kovasti kynsin ja hampain kiinni (nielaisin kuitenkin, kun uskalsin kerrankin päästää valkoisesta irti..).
Toivoin myös, että kukkivaa kukkaa olisi paljon. 

Sellainen runsaus patiolla on ollutkin, joka puolella kukkii! Miehisenkin mielipiteen sain Mölliltä, mieheltäni: "Nii, onhan tää tämmönen metsä.."

Ja oli tosi mielenkiintoista nähdä, mihin kohtiin toinen asettaa ruukut/ tekee asetelmat. Oma näkemys tutuista tiloista kun on monesti niin suppea. 

Oli aika ihanaa toukokuun lopulla tulla töistä, kun mua odotti ulkona aivan ihana, siivottu ja kauniita istutuksia täynnä oleva patio, siellä olenkin nyt tunnelmoinut pitkin kesää. <3

Kiitos Äiti. <3

Tässä joitain kuvia alkukesän kukkaloistosta:
Hortensia on kukkinut loistavasti koko kesän, vaikka muut kukinnot ovatkin liian sateen ja liian vähäisen valon ja lämmön vuoksi jääneet hieman kurjan näköisiksi.

Tuo pönttö(oik.) oli loistava idea, se on toiminut varastona. Ylimääräiset kynttilät, pikkuharja jne asustavat siellä.. Oli Äiti kunnon anoppina ostanut Möllillekin oman kärpäslätkän.. ;)

Olen joskus tuon kukkapöydän maalannut mustalla ja sen päälle vetänyt spray-maalilla hopeaksi. Hopeat purkit ja kastelukannu sopivat siihen hienosti!

Mustat perhoset olivatkin jo valmiina, punottu sydän on myös käytetty kierrätyksenä viime vuoden istutuksesta.

Perhos-teema jatkuu..pieni ja hopea.. ;)


Laatikossakin on runsaasti kukintaa.
Amppelin kukintaa...


Lumihiutale on joka kesän MUST!!
On monesti kukkinut vielä marraskuussakin!
Ainakin vihreänä pysyy pitkään.
Ihana ajatus tämä hopea perhonen!
Kimaltelee kauniisti auringossa!

Yllä kuvassa näkyy valkoista kivikkoa, jonka seassa kasvaa mehitähtiä. Pikkumaa on jatkettu aidan toisellekin puolelle ja istutettu kivikkokasvein. Aidan aluskin siis pysyy siistinä. ;)

Pikkumaata reunustaa aidan kummallakin puolella kuvassakin näkyvä ohut laatta. Tämäkin kierrätysperiaatteella; siskon remontista ylijäämiä. Taisin olla itsekin näitä laattoja leikkaamassa.
Siinä olin muuten tosi huono! :D

Viime vuoden valkoista ihanuutta löytyy täältä: http://mywhiteblues.blogspot.fi/p/kukkia.html

Seuraava kukkapostaus onkin sitten jo syksyisempää. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti